Лекторите 2011

По време на Петия медиен панаир за първи път като формат въведохме лекции от действащи и авторитетни журналисти от медиите. Интересът към тези практически уроци от журналистическия терен беше голям, затова и тази година ще продължим да развиваме формата с нови гости, нови теми и един по-нетрадиционен поглед върху теорията, чрез лицата на практиката.

Ето и кои са хората, които поканихме за Шестия медиен панаир:

Мартин Захариев е едно от лицата на медийния бранш през последните 20 години в България – издател, продуцент, собственик на медии, журналист. Той е създател на емблематичното списание “Егоист”, а през годините е ключова фигура за появата на българския пазар на „Плейбой“, „Ритъм“, „Мотор Шоу“, „High Flights“, „Good Food“, „Топ Гиър“, както и „UNION MEDIA“ – месечно луксозно списание за музика, кино, видео и Hi Fi.

Атанас Чобанов е блогър и журналист на свободна практика. През годините не само е отразявал редица събития, свързани с явни несправедливости, закононарушения и корупция в България, но често е изразявал активно своето мнение срещу тези явления с участие в различни протести и граждански акции. Създател е на BalkanLeaks и сайтът Биволъ, заедно с Асен Йорданов. Пише още за Дневник, Медиапул, Courrier des Balkans, kafene.net и Рога и копита.

Димитър Кенаров е журналист на свободна практика. Преследвал е военнопрестъпници в Сърбия и серийни убийци в Македония, американската армия в Ирак, сноубордисти в Босна, златотърсачи в Румъния и трактори в Беларус. Помощник-редактор в американското списание The Virginia Quarterly Review и автор на International Herald Tribune, Esquire, Outside, The Nation, Columbia Journalism Review, Boston Review, както и българските Култура, Литературен вестник, Капитал и др.

Майк Фридрихсен е професор по Медийна икономика, Медиа мениджмънт, Маркетинг и Бизнес социални медии във Висшето училище по медии в Щутгарт (Hochschule der Medien). Преподава още в Москва и е гостуващ лектор в различни университети по света. От 2008 г. е директор е на Института за медиен бизнес, а от 2010 г. ръководи и Media Business Transfer Center в Берлин.


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: