Кръгла маса на тема “Журналисти, журналистика и медии 2011”

Днес, 14 декември, от 14.00 ч в 29 зала на ФЖМК ще се проведе кръгла маса “Журналисти, журналистика и медии 2011” във връзка с изпълнение на изследователски проект на преподаватели от катедра “История и теория на журналистиката”, под същото заглавие. Кръглата маса е едно от важните събития в рамките на Шестия Медиен панаир.

Задачата на срещата е да се поставят въпроси, засягащи измерване, отчитане, публикуване на информация, нужна за анализи на медийната система. Като резултат се очаква да се планират стъпки за сътрудничество със заинтересованите институции и съвместни публикации.

Изследователският проект е продължение на работата ни през 2010 г., когато публикувахме годишен преглед на наличната информация за медиите и журналистите в България. Публикацията “Журналистически професии. Статут и динамика в България 2010” може да видите в сайта на Софийския университет.

Участие в кръглата маса са потвърдили председателят на СЕМ, доц. Георги Лозанов, г-н Тодор Давидков, началник на отдел “Статистика на труда” и г-жа Михаела Малеева, главен експерт в отдел “Пресцентър и публикации”. Очакваме и представители на Национална библиотека „Св. Св. Кирил и Методий”, на етичните комисии за медиите, на представители на СБЖ и на Асоциацията на европейските журналисти – България. В дискусията ще се включат преподаватели от ФЖМК.

Реклами

Posted on 14/12/2011, in Изследване, програма. Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: