Погледът на студентите – ден 2

Гергана Лазарова, 1 курс, Журналистика:

Днес беше вторият ден от Медийния панаир. Началото поставиха Атанас Чобанов и Асен Йорданов. Лекцията им беше на тема „Кейбългейт и Болканлийкс година по-късно, изводи и перспективи”. Последва същинската част на с презентациите на отделни медии. Първи се представиха сп. „Мениджър”, втори – TV7, трети – Bulgaria on air, четвърти – BTV и пети – QM Media.
Денят беше вълнуващ за мен. Като студент по журналистика срещата с толкова много нови и важни хора, представители на различни медии, беше нещо изключително полезно, а и вдъхновяващо. Някак нещата придобиваха по-различен оттенък. Имаше и много по-голяма аудитория, вероятно и интересът на публиката става все по-голям. „Колкото повече, толкова повече.” е казал Мечо Пух. Вярно е. Колкото повече време минава и с колкото повече хора се срещаме, нещата стават все по-интересни, а и значими за нас – млади хора с безброй амбиции и желание за професионално развитие.
Иска ми се да споделя, че много ме зарадва готовността на някои медии да дадат шанс и на младите журналисти, да чуят техните идеи и да им дадат възможност да се изявят. Защото преди година, когато все още бях кандидат-студент, чух следното „Журналистиката е като каста.”. Е, колко ли обнадеждаващо звучи това? Отговорът не е сложен – никак. Но днес сякаш ледът се пропука. Все още не е разчупен, но и за това има време. Фактът, че ни беше обърнато внимание персонално е впечатляващ. А дано скоро да има и други поводи за гордост, защо не и нови имена сред журналистическата гилдия, които да са резултат от Шестия Медиен панаир.
Вярно е, че за това са нужни доста усилия, но с малко късмет и голям талант няма невъзможни неща. Както каза Радинела Бусерска от Bulgaria On Air „Отдайте се на професията като на голямата си любов. Журналистиката ще ви отнеме много, но и ще ви възнагради.”

* Правописът и пунктуацията са запазени.

Реклами

Posted on 13/12/2011, in Uncategorized. Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: