От университетските аули до журналистическите награди

Една от целите на Медийния панаир още от неговото създаване е реално да помага на студентите от факултета в тяхната професионална реализация. Росен Цветков е едно от “децата” на Медийния панаир – от доброволец по време на Първия Медиен панаир през 2006 г. и студент във Факултета, Росен днес е едно от лицата на Българската национална телевизия и само преди няколко седмици спечели голямата награда на 11-тото издание на медийния фестивал „Българска Европа 2011“ в Русе, за журналистическо разследване.

По време на Шестия Медиен панаир Росен Цветков ще се срещне с настоящите студенти от Факултета по журналистика и гостите на панаира, за да разкаже за пътя от университетските аули до журналистическите награди, за предизвикателствата и трудностите, за амбициите и удовлетворението от работата.

След срещата с Росен Цветков ще бъде излъчен и неговият филм “Глас под наем”, един уникален журналистически експеримент за България, който показва отблизо изборната търговия.

За серията филми “Глас под наем”

Схема за купуване на гласове в Несебър разплете „По света и у нас“. В деня на първия тур изборни брокери уговориха репортера под прикритие Росен Цветков да гласува за една партия, а след това му платиха 60 лева.

Месеци преди това, без нито ден да е живял в Несебър и без да притежава документ за каквато и да е собственост, журналистът успя да смени постоянния си адрес и личната си карта. Така той успя да влезе в избирателните списъци в Несебър и да се превърне в „мишена“ на купувачите на гласове. Няколко дни след разкритията изборните търговци попаднаха в ареста, но вече са на свобода.

За пръв път в телевизионен ефир зрителите видяха отблизо как изглежда изборната търговия през 2011 година в България. Всички шокиращи детайли от сделката, как върви покупко-продажбата в района, кои са основните играчи, скрити камери, много неизлъчени кадри от купуването на гласа на Росен Цветков – всичко това в документалния филм „Глас под наем 3“ по време на Шестия Медиен панаир – сряда, 14 декември от 17.00 ч.

Реклами

Posted on 01/12/2011, in доброволци, медии, професионалистите, студенти. Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: