Усещане за панаир

Този декември за шеста поредна година ще дадем старт на Медийния панаир във Факултета по журналистика и масова комуникация. Едно събитие, което от 12-и до 16-и декември ще срещне теорията и практиката в медийния бранш, за да потърсим различните гледни точки по актуалните проблеми на медиийната среда в България, да очертаем предизвикателствата, да предизвикаме активността на новото поколение комуникатори в лични срещи с най-интересните, най-големите и най-важните медии в България.

Тази година темата на панаира е “Медии, власт, пари”.

В две медийни дискусии ще съберем изявени журналисти, PR практици, блогъри и общественици, които заедно със студентите ще повдигнат въпросите, които често остават премълчани, често остават без отговор, често трябва да си задаваме като професионалисти в медийната сфера.

Тази година панаирът отново ще предложи поле за изява на най-големите и важни медии в страната.

Ще говорим за новите проекти и бъдещето на медиите, такива каквито ги познаваме.

Както винаги, ще отдадем заслуженото време и внимание на студентските медии, като тази година за първи път ще включим продукции от университетите в София, предлагащи образование по журналистика и масова комуникация.

Ще продължим традицията, започната миналата година, и ще поканим едни от най-добрите журналисти у нас за лекции за истинската стойност на журналистиката, за предизвикателствата на работата, за погледа отвън навътре и къде сме ние на световното медийно поле.

Няма да пропуснем научната гледна точка и четвъртъкът ще бъде изцяло посветен на международната конференция “Медии, пари, власт”.

През цялата седмица ще се стараем да ви изненадваме и провокираме, ще ви предизвикаме да бъдете активни, да споделяте мнението си по актуалните медийни казуси, открито и наравно с утвърдените имена в бранша.

Защото всички гости, дискусии, лекции, медийни презентации и уроци, които ще организираме тази година не са просто поредните лекции в университета.

На Медийния панаир не става въпрос само за теория, а за истинското качествено обучение – от реалния сектор в универиситета, от работодателите за студентите, от учителите за бъдещето, от теорията и практиката в стремежа към истински професионализъм.

Ще ви очакваме, а за да сте в крак с цялата подготовка и всички новини от Медиен панаир 2011 ви предлагаме да се присъедините към нашата фен страница във фейсбук. Съвсем скоро ще имаме и финална програма и започваме набирането на участници за медийните презентации, затова не забравяйте да ни следите и в блога, където ще имаме и ексклузивни информации и интересни събеседници.

Posted on 15/11/2011, in Uncategorized. Bookmark the permalink. 1 коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: