Рецепта за сборник

Продукти:
18 медии
4 дискусии
1 научна конференция
студенти – колкото поеме

Време за приготвяне:

5 дни през декември

Начин на приготвяне:

За да се съдаде един практичен, добре изглеждащ и полезен сборник от първо и най-важно значение е качеството на съставките. За целта внимателно и упорито в периода преди 5-те дни на усилена работа по материала за сбоника се издирват – най-големите имена в съвремената българска журналистика, най-интересните и актуални теми, най-успешните медийни проекти и накрая най-активните студенти от Факултета по журналистика и масова комуникация.

Във втория етап на приготвянето всички съставки се събират в цветен Медиен панаир във Факултета по журналистика. В продължение на 5 дни се забъркват последователно дискусиите “Медии в преход, преход в медиите”, “Риалити шоу срещу реалне жувот” 4, “Спортна журналистика без спорт”, и “Спортът за един по-добър свят”.

За цвят и апетитен привкус се добавят забавни студентски филми, представяне на книга, кръгла маса на тема “Балканските медии в годините на прехода” и няколко интересни журналистически интерпретации на темата за прехода от най-големите телевизии.

Докато всички съставки се оставят да къкрят на усилен студентски огън от въпроси, мнения и емоции се добавя и научна конференция с международно участие.

През цялото време непрекъснато се добавят малки порции медийни презентации, които придават финалната и най-важна нотка за цялостния вкус на сборника. Именно те се съчетават перфектно със студентското любопитство и теоретичната строгост на академичната атмосфера, за да превърнат цялата смесица в неописуема комбинация на теорията и практиката в журналистиката.

След 5-те дни всичко се оставя да се охлади добре, за да се появи през есента един наистина ценен сборник, събрал в 300 страници много емоции, много уроци и нови знания за бъдещето и настоящето на медиите като теория и практика, за едно по-качествено образование в сферата на медиите и масовата комуникация.

Представянето на сборника на Четвъртия Медиен панаир ще бъде в четвъртък (2 декмври) от 17:00ч. в зала 13 на ФЖМК.

Реклами

Posted on 25/11/2010, in Uncategorized. Bookmark the permalink. 3 коментара.

  1. K.Mihaylova

    Много оригинално и „вкусно“ представяне, наистина провокира интерес към сборника! А мога ли да разбера конкретния автор на тази „рецепта“ ? Благодаря предварително.

  2. Благодаря за хубавия коментар, текстът е мой (Павлина Радославова, PRoPR Агенция) 🙂

  3. Честно казано много ме обърка цялата статия.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: