Преходът на студентите, студентите на прехода

В първия ден на Четвъртия Медиен Панаир темата за Прехода ще завземе 13 зала на Факултета по жунралистика и масова комуникация на СУ, за да даде отговор на медийните въпроси и отговори за този особено чувствителен период в българската съвременна история.

Първият ден на панаира, обаче ще даде думата и на студентите от Факултета – децата на прехода и бъдещите медийни лица. В трите филма на студентите от 3 курс Журналистика разкриват своята визия за Прехода.

В „Облачно с тенджери“ Ралица Тончева ще ни покаже своята кратка история за това как възприемаме истините – един от основните проблеми при осмислянето на прехода.
Във филма на Лора Търколева „Преходът? Непреходът?“ авторката, като дете на прехода, сравнява годините, в които е израснала с „Улица „Сезам“ и телевизионното отразяване на итории за кукли на конци в политическия ни живот.

В своето „Стенание“ Ангел Иванов объръща поглед към стените, които продължават да съществуват. Той се опитва да иронизира един от начините, по които беше възприето членството на България в ЕС – през дефицитните стоки  и мечтата на българина за тоалетна хартия

Със сигурност гледните точки на студентите ще покажат, един различен Преход, изживян като дестство, осъзнат като минало? бъдеще? настояще?
Студентските филми ще бъдат представени от 15:00 ч.,  на 30 ноември в зала 13, ФЖМК.
Advertisements

Posted on 30/11/2009, in Uncategorized. Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: