Медийния плурализъм и медийното разнообразие търсият на третия Медиен панаир

Организаторите даряват техника за обучението на студенти с увредено зрение

Разнообразието на съдържание и мнения в съвременните български медии ще бъде основната тема на Медиен панаир “Журналисти по теория, журналисти на практика” между 1 и 5 декември 2008 г. Третото издание на Панаира ще премине под темата “Медиен плурализъм и медийно разнообразие” и трaдиционно ще се проведе в залите на Факултета по журналистика и масова комуникация на СУ.
Тази година организаторите от Фондация “За ново партньорскто в журналистиката” и партньорите агенция PRoPR и Овъргаз са решили традиционното дарение за журналистическия фалкултет да бъде под формата на специална компютърна техника, която да помага за обучението на студентите с увредено зрение. По-рано през годината във ФЖМК бе открита мултимедийна редакция, дарение от Медиен панаир 2007.
Освен представяния на повече от 20 от най-големите български медии, рекламни и пиар агенции и продуцентски компании, третият Медиен панаир включва 5 дискусии, вдъхновени от основните теми от изминалите 12 месеца. Тази година откриването ще бъде направено с икономическа дискусия – “Икономи(к)и по време на криза”, в която ще вземат участие някои от най-добрите български икономически експерти и журналисти и известни личности от сферата на бизнеса.
За вторник, 2 декември, са предвидени третото издание на атрактивния дебат “Реалити шоу вместо реален живот” и дискусията “Културен афиш в медиите”. В сряда журналистът Светла Петрова ще бъде водещ на политическата дискусия “За изборите в предИЗБОРНATA година”. Петъчният дебат, традиционно посветен на социалните кампании, тази година е на “зелена” тема и е озаглавен “Ние и Те – Гражданското общество и медиите”.
По време на третия медиен панаир ще се проведе научната конференция “Медиен плурализъм и медийно разнообразие”, в която си партнират практици и теоретици в областта на журналистиката. Ще бъдат раздадени и наградите от студентския конкурс “Аз обичам Своя Университет”.

Реклами

Posted on 27/11/2008, in Uncategorized. Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: