Нова мултимедийна редакция отваря врати за студентите в журналистическия факултет

Мултимедийна редакция за обучението на студентите по журналистика отваря врати във Факултета по журналистика и масова комуникация за началото на новата учебна година. Новият нюзруум е оборудван с дарения от второто издание на Медийния панаир “Журналисти по теория, журналисти на практика”, който през 2008 г. ще се проведе за трети път.
Редакцията е най-съвременната практическа лаборатория за обучението на бъдещите журналисти. Тя е създадена специално за работата на екипите в учебните практики от всички видове медии – радио, телевизия, печат и онлайн медии. Монтираните компютри и видеостена позволяват да бъде симулирана изцяло реална работна среда на редакция – от възможността за провеждане на вътрешни срещи до производството на готов медиен продукт.
Искахме да дадем на студентите място, където да прилагат на практика уменията, които придобиват по време на обучението си във факултета. Именно затова решихме със събраните средства от втория Медиен панаир да създадем тази мултимедийна редакция, казва проф. Петранка Филева, председател на фондация “За ново партньорство в журналистиката” и един от инициаторите на форума.
Оборудването на редакцията става възможно благодарение на събраните средства от таксите за участие във втория Медийния панаир, както и даренията на основния спонсор – отдел “Корпоративно банкиране” на Пощенска банка, спонсорите Mtel и партньорите Овергаз и Hewlett-Packard.
През 2008 г. Медийният панаир “Журналисти по теория, журналисти на практика” ще се проведе за трети път в периода 1-5 декември. Темата на това издание е “Медиен плурализъм и медийно разнообразие”.

Реклами

Posted on 07/10/2008, in Uncategorized. Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: